Ursitoarele au fost foarte clare

Ursitoarele au fost foarte clare. Citez:

O să fii un om bun. O să’i ajuţi pe cei din jur şi o să le ştii toate problemele muncitorilor (n.r. de pe şantier). O să ştii căruia dintre ei i’a născut nevasta, căruia i’a fugit nepoata de acasă, care are nevoie de credit să’şi ia televizor cu ecran plat etc. Ei or să’ţi spună tot, pentru că tu o să fii un om bun şi o să’i asculţi. O să le iei apărarea colegilor în faţa şefului şi o să aplanezi conflincetele, vei traduce exact atât cât trebuie ca să nu izbucnească un nou război mondial. O să le zâmbeşti oamenilor chiar şi fără motiv. O să fii un om bun.

O să faci şi greşeli în viaţă, pentru că uneori o să fii prea ironică şi caustică. Unii or să te ierte, alţii n’or să te ierte în veci, iar câţiva dintre ei or să te’nţeleagă.

O să ai noroc în viaţă. O să obţii tot ce’ţi propui, aşa că ai mare grijă ce’ţi doreşti! Dar n’o să ai grijă, aşa că vei suporta consecinţele. Uneori o să scapi ca prin urechile acului, alteori o să’ţi pice norocul din cer, c’nd te aştepţi mai puţin.

Prea frumoasă n’o să fii. Dar o să araţi cât de cât bine – înaltă, picioare suficient de lungi ca să poţi să sari peste băltoace, dar o să fii mioapă şi o să fugi toată viaţa de ochelari până n’o să mai vezi pe unde mergi. Dar măcar o să araţi cât de cât bine.

O să fii cam încăpăţânată şi prea orgolioasă, o să’ţi placă să faci pe deşteapta şi n’o să te mulţumeşti niciodată cu ce ai. O să visezi să fii cultă, tot din dorinţa de a face pe deşteapta.

Şi ca să ai noroc în dragoste, trebuie să mănânci din asta. ‘Ce e asta?’ ‘Sfeclă roşie.’ ‘Sfeclă roşie? Iac!Urăsc sfecla roşie!’

Şi de’aia nu am eu noroc în dragoste…

2 thoughts on “Ursitoarele au fost foarte clare

  1. Crosman, n’au mentionat nimic de treaba asta, si de’aia am si ramas cu gura cascata cand m’am trezit ca’s vaca…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s