Răspundem ascultătorilor (III)

Dragii mei, revenim cu o nouă rundă de răspunsuri la cald pentru toţi ascultătorii dornici de a descifra marile taine ale universului şi de a descoperi adevăratul sens al vieţii omului pe Pământ. Mulţumim, ca de fiecare dată, lui guglea, care este alături de noi în demersurile noastre de natură civică, morală şi filozofică de a le fi de ajutor celor aflaţi în suferinţă.

Începem în forţă cu…

Întrebarea zilei: Nu am noroc in dragoste, ce pot sa fac? – E trist, ştiu, ursitoarele sunt de vină. Nu ştiu exact ce sfaturi credeai tu că ţi’ar putea da guglea ca să rezolvi această problemă de natură amoroasă, dar o să încerc şi eu să mă dau cu părerea, dacă tot ai ajuns aici, şi să’ţi dau un sfat: După bărbaţi şi tramvaie să nu alergi, mereu vine altul (la intervale regulate, s’ar zice). Şi dacă se simte careva mai sfătos aşa de fel, atunci îl rog să’i dea domnişoarei o mână de ajutor, poate dă şi peste ea norocul…

   
 

1. Raspunsuri mijto la intrebarea ce faci – Tânărul în cauză trebuie să aibă o viaţă foarte anostă şi probabil ca s’a săturat până peste cap să mai răspundă cu clasicul ‘Bine’ la şi mai clasica întrebare ‘Ce faci?’, aşa că vrea să’şi mai condimenteze puţintel existenţa (cel puţin în ochii altora) şi să creeze impresia că trăieşte într’o permanentă stare de briză. Pe cine încerci tu să păcăleşti, şmechere?

2. Cum sa fac un pomelnic pomelnic – Deci nu un pomelnic, ci un pomelnic pomelnic, să fie clar! Păi sunt câţiva paşi cât se poate de simpli. Pasul unu: se iau una bucată hârtie (poate să fie şi igienică, Domnului nu’i pasă, el nu face diferenţe), plus una bucată creionel (dacă are şi vârf, cu atât mai bine) şi una bucată neam cât se poate de numeros. Pasul doi: se înşiră toate, dar absolut toate neamurile care umplu crengile preabogatului arbore genealogic, fără a’l omite pe naşul de botez, pe vecinul de la 2, pe instalatorul ca ţi’a reparat ţeava de la baie, precum şi pe guglea, că e de’al nostru. Pasul trei: se înmânează popii, cu o lumânărică, după care urmează coliva şi toate cele.

3. Scaun influentat de consumul de sfecla rosie – Această întrebare a generat polemici intense în mintea mea, asta pentru că sunt conştientă de importanţa pe care o joacă răspunsul ei în viaţa cititorului nostru. Deci se dau datele: un scaun (de la Ikea sau de la Mobexpert? sau n’are importanţă?) şi una bucată sfeclă roşie. x=? O ecuaţie cu o singură necunoscută, poate părea chiar banală la prima vedere, dar vedem cum năvălesc dintr’odată o oştire întreagă de chestiuni neprevăzute. Şi dacă ecuaţia are loc, să zicem, pe undeva prin intestinul gros? Şi dacă se simte şi vreun miros apăsător? Dar n’aş vrea să coborâm pe intestin în jos, că deja intrăm în nebuloasă. Morala: lasă’ne, frate!

4. Suferinta lui barby – Ooo, da, mereu am zis că viaţa mea e o telenovelă din categoria Suferinţele Sărmanei Irina sau Irina Mercedes. Doarc că Barby nu a făcut niciodată parte din lista de personaje, să’i întreb pe băieţii de la recuzită poate ştiu ceva de ea, nu cumva zace pe undeva pe fundul cutiei cu machiaj de scenă?

5. Ce facem in lisabona – Încă nu ştiu, dar vom afla în curând!

6. Nu noi luam decizii si ele ne iau pe noi – Saramago dixit, doar că el s’a exprimat ceva mai poetic şi mai coerent chiar. Dar, per ansamblu, aşa e!

7. Doamne – Căutare greşită. Guglea, de ce faci mişto de fra… ăăăă oameni? Ce să caute dumnezeu pe wordpress? Are el treburi mai importante acolo în ceruri, vorba poetului: God is in heaven, all’s right with the world (R. Browning, pentru fani).

8. Acum poti viziona online desenele kids channel – Mulţumim de informaţie, transmitem mai departe tuturor celor interesaţi.

9. Cum sami fac unghile – Marş la bibliotecă cu tine, nu la salon!

10. Intrebari la care nu s-a raspuns – Mai avem multe, stay tooned!

Până data viitoare, vă urez o viaţă… dilematică!

8 thoughts on “Răspundem ascultătorilor (III)

  1. lu’ fata care n-are noroc in dragoste, ii recomand calduros, sa manance sfecla rosie:)). Recomandare din partea ursitoarelor:)). Si cine stie….poate se cupleaza cu baiatul de Mobexpert, cel cu scaunul;)

  2. :)))
    As avea si eu niste nedumeriri in legatura cu Barbie sau Barby…apelez direct la tine sau trebuie sa urmez pasii si sa caut prima data pe Google?

  3. Nu îmi închipui că nu ai resimţit harul virtual-duhovnicesc ai profeţilor nimănui de pe wordpress!!!!Cică să nu-I iei numele în deşert, dar pă wordpress, tătucă (Ceresc, evident!) se poate! Îţi înşir de îndată câteva legături spiritual-virtuale de vrei…atunci să vezi dezlegare la comment-uri şi schimbarea la header image…
    Vine şi un material despre asta! Mai întâi, neşte sfeclă…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s