Scurt istoric despre Barbie în .ro (blogosfera mioritica)

1bas

Facand o analiza simpla a temelor care prezinta un interes deosebit pentru tinerii din ziua de azi, guglea ne arata ca exista un interes mai mult decat deosebit fata de aspecte Hi5 (postul O antologie a Hi5-ului se apropie deja de 1000 views, numarul maxim pe care l’a avut vreodata vreun articol de’al meu), diverse pozitii pentru a face spagatul si papusa Barbie (fie ea barbi ori barby, romanului ii e t0t una). De fiecare data cand raspund ascultatorilor, sunt nevoita sa scriu si o sectiune speciala care sa raspunda dilemelor cu privire la celebra papusa, dar de data asta mi’am propus sa caut raspunsuri si pe alte bloguri, sa vedem cine mai ataca acelasi subiect de maxim interes.

Se ia una bucata Guglea cautator de bloguri si se porneste investigatia. Din nefericire insa, Guglea ne cam ia peste picior, pentru ca in loc sa listeze doar bloguri, ne arunca intr’un morman de site’uri cu jocuri (cu Barbie, evident) si cu articole din presa, asa ca selectia este una migaloasa si anevoioasa. Insa cu putina perseverenta si multe ore irosite (mai multe zile la rand), am reusit sa pescuiesc cateva dintre blogurile care aduc vorba despre Barbie.

O sa incep cu Tomata (pentru ca pe ea o citesc cel mai des, asa ca n’am avut nevoie de guglea sa aflu ca si ea e fana Barbie), care deapana amintiri despre niste vremuri de mult apuse si ne arata evolutia celebrei papusi

Si De ce? vorbeste despre Barbie si marturiseste ca pana si el s’a jucat cu papusile, desi nu ca duduile, ci ca muschetarii, cum era de asteptat.

Care este vine cu o idee originala: o lupta corp la corp intre Barbie si Ileana Cosânzeana, care se dueleaza pentru a obtine suprematia asupra fetitelor de toate vârstele. Deznodamantul este usor partinitor si mai putin spectaculos decat ma asteptam, dar asa e in basme…

In joaca nu are chef de gluma cand aduce vorba despre Barbie si atrage atentia asupra pericolului unei papusi care urla prin toti porii: “Be me!”. Mai multe mamici se revolta impotriva jucariilor devenite idolii celor mici si se tem ca Barbie este cea mai periculoasa dintre ele.

Utopian vorbeste despre ceea ce a insemnat Barbie pentru femei si pentru miscarea feminista si isi propune sa vindece lumea de efectul Barbie: Keep reality away from the Barbie world! Ne’o arata pe Barbie in niste ipostaze care mie una nici macar nu mi’ar fi dat prin cap: in scaunul cu rotile, in scaunul electric, beata, transsexual, sado-maso, sinucigasa, angajata McDonald’s, ba chiar si rastignita pe cruce. Trebuie sa mentionez si ca Utopian scrie foarte fain si despre multe alte teme, nu doar despre papusi, ceea ce ma face sa cred ca o sa ma mai intorc pe blogul ei.

Traiasca porcul ne demonstreaza ca Barbie face victime nu doar in randul oamenilor, ci si al altor vietati, precum porcii. Bogdan vorbeste despre lucruri simple si ne’o arata pe Barbie insarcinata. Messa vorbeste despre Barbie centuriste si cu dizabilitati si se intreaba care vor fi urmatoarele gaselnite alte mintilor creatoare de papusi.

Kissu’ , in plin proces de maturizare, face sondaj de opinie printre cunoscuti ca sa afle cat de Barbie girl este vazuta de ceilalti. Iar La caterinca se intreaba de cand este Barbie o sfanta si ne arata motivul acestei dileme. Nenea Cosmos, care are si el blog, vine cu un banc despre Barbie, de care am tot dat prin blogosfera.

Si presa este plina ochi de informatii cu si despre Barbie, unele chiar interesante, dar as irosi prea multe ore din prea pretiosul meu timp daca as sta sa inventariez tot ce s’a scris despre Barbie in presa online. Scopul meu a fost doar de a analiza cum se manifesta efectul Barbie asupra blogosferei, iar la prima vedere e clar ca se manifesta din plin.

A, si sa nu uit! Cindy zice ca Barbie is a slut

Multumiri lui Guglea pentru ajutor, fara el nici o investigatie nu ar putea sa dea roade!

Nota: Daca cineva mai detine informatii cu privire la vreun post relevant care a scapat cautarii mele, atunci este rugat sa ofere completari. Impreuna putem salva lumea de carii! 😀

3 thoughts on “Scurt istoric despre Barbie în .ro (blogosfera mioritica)

  1. =))))))))))))))
    Inca o data: aplauze pentru Barbie, papusa carevasazica. La asta ziceai ca lucri mata de zor? pai stai numai sa ajung acasa sa ma uit si pe celelalte bloguri, ca vad ca e un subiect preferat de multi.
    Da’i fain, ma. 🙂

  2. imi place foarte mult de barbi chiar daca are 50 de ani stiu cand ia implinit ia implinit pe 12 martie 2009 joia cand eram mica imi placea sa ma joc cu papousa barbi chiar si acum chiar daca sunt intra 4 la sc nr 3 din severin si cam atat va pot spune imi place foarte mult de aceasta papusa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s