Povesti de adormit adultii*

Niste mercantili, asta suntem noi oamenii. De la primul, pâna la ultimul. Cred ca nu e cazul sa va reamintesc ca Adam si Eva si’au vândut locul în Paradis pe un mar ieftin! Asta e, uneori calculele nu ies asa cum trebuie, iar tranzactia ne face sa mai iesim si in pierdere, nu doar sa castigam…

Si adevarul e ca ne e mult mai usor sa traim cu gandul ca totul poate fi cumparat cu suma potrivita. Daca am stii cumva ca exista pe lume lucruri pe care nu ni le putem achizitiona, cred ca de data asta am fugi de buna voie din Paradis. E asa de simplu sa stii ca o femeie valoreaza 7 camile de care te-ai putea lipsi oricand (asta daca esti arab), dar nici prin cap nu-ti trece ca dragostea nu se masoara in camile cu trei cocoase. La fel nici cultura nu ai putea sa o cumperi, oricat de mult ti-ai umple casa cu carti pe care le asezi frumos pe rafturile din lemn de santal, lustruite atent de menajera cu Pronto din belsug.

Si mai cred ca dorintele pe care ti le indeplinesti doar batand din palme n-ar putea niciodata sa rivalizeze cu satisfactia incredibila pe care o simti cand reusesti sa-ti vezi visul cu ochii, visul ala pentru care nu ai dormit nopti la rand si care a facut ca nimic altceva sa nu mai existe pentru tine. Asta pentru ca visele nu le cumperi cu bani, ci cu munca, cu sperante si lacrimi… Dragostea, fericirea, inteligenta, norocul, visele – toate astea nu au pret, n-o sa-ti spuna nimeni cu cat sunt cotate la bursa si nici n-o sa citesti in Capital care e moneda de schimb pentru un gram de fericire sau o farama de iubire. Lucrurile care conteaza cu adevarat nu tin cont nici de criza mondiala si nici de caderea dolarului, nu le primesti decat atunci cand le dai la schimb.

*Imi pare rau, dar n-am avut bani sa cumpar un titlu mai bun…

***

Post scris in cinstea concursului Hotcity. Cui ii place, il poate vota la pagina mentionata.

5 thoughts on “Povesti de adormit adultii*

  1. offtopic: uite o tema de postare interesanta: de ce poate exista un concurs de eseuri exclusiv feminin, pe cand unul exclusiv masculin ar fi acuzat de sexism/misoginism? si nu, nu incerc sa fiu rautacios, i’m just saying.

  2. sincer, nu cred ca ar fi sexist sau misogin daca nici tema n’ar fi de asa natura (sexista sau misogina adica). nu vad nimic anormal in asta…

  3. Pingback: Votul meu « TOANE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s