Despre cum şi’a auzit Barbie numele pe aeroport

… şi cum era să piardă avionul căscând gura la el.

Era chiar în ziua în care plecam la Milano. Am ajuns la aeroport în graba mare, deşi aflasem pe drum cum că ar avea o oarecare întârziere de o oră. Mereu am considerat ca pot să stau liniştită abia după ce termin toate formalităţile de îmbarcare, nu ştii niciodată ce fel de evenimente neprevăzute pot interveni.

Când am ajuns pe Băneasa, tipa de la check-in ne’a spus pe un ton preocupat: “Grăbiţi’vă că are întârziere!” (ce contradicţie de termeni, nu?). “Grăbiţi’vă voi”, intenţionam să le spun, dar am ridicat nepăsătoare din umeri. Nu ne’am grăbit, că n’aveam de ce. Iar când au anunţat poarta de plecare, nu ne’am bulucit peste lumea care se înghesuia în faţă, că tot n’aveam de ce. Dat fiind că aeroportul Băneasa nu are decât patru porţi şi e mai mic decât Gara Obor, nu prea se mai înţelegea cine la ce coadă stă, deşi noi ştiam clar că în faţa noastră nu se află decât poarta adecvată.

După câteva minute de aşteptat în spatele mulţimii furibunde, mare ne’a fost mirarea când simţul nostru auditiv, de obicei destul de modest, a detectat nişte nume familiare (poate prea familiare) răsunând din difuzoare şi răspândindu’se peste tot aeroportul: “D.B.* şi Ene Irina sunt rugate să se prezinte de urgenţă la poarta 4”. După care a urmat un bis.

E inutil să mai detaliez cu câtă dificultate ne’am strecurat prin mulţimea care nici de’a naibii nu vroia să se clintească un centimetru măcar, de teamă ca nu cumva să nu mai prindă locuri în avion şi să trebuiască să călătorească în picioare! (Acum pe bune, de asta le e lor frică de fapt?!). Timp în care toţi pasagerii avionului ne înjurau de zor, pentru că deveniserăm subit ultimul impediment în calea mult-aşteptatei decolări. Ce sentiment înălţător să depindă atâta lume de tine! 😀

*D.B. este inclusă în programul de protectie a martorilor, aşa că se va bucura de anonimitate deplină.

3 thoughts on “Despre cum şi’a auzit Barbie numele pe aeroport

  1. haha, trenul pana la cluj si inapoi m’ar fi costat cat biletul de avion bucuresti-milano-bucuresti. dar sunt convinsa ca e mai fain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s