Lene, Barbie şi meciul de rugby

Oamenilor din Regat tare le mai plac sporturile. Să le privească, cu o sticlă de bere în mână şi un castron de chips-uri în faţă. Şi să strige din toţi plămânii “Common mate!”, plus multe insulte sarcastice şi ireproductibile aici de faţă. Şi’ar scoate şi ochii unul altuia de dragul de a fi suporter. Unul dintre sporturile pentru care englejii nu s’ar clinti din faţa televizorului şi care tronează la loc de mare cinste în topul preferinţelor lor (şi ale Reginei) este mult-prea-dubiosul rugby. Dubios pentru Lene, Barbie şi Român deopotrivă, dar plin de însemnătate pentru tot englezul de rând.

Şi cum Lene, Barbie şi Românu’ detestă să facă notă discordantă până şi în ţara în care toate lucrurile sunt pe dos şi cu preponderenţă pe partea stângă, şi’au propus să îndure cu stoicism proba de foc a meciului de rugby. Într’o după-amiază de duminică, înarmaţi cu bere şi un sandviş cu mult bacon şi muştar şi în prezenţa unei întregi familii de băştinaşi engleji, Lene, Barbie şi Românu’ s’au aşezat confortabil în faţa televizorului unde se disputa cu mult sârg meciul Anglia – Italia.

Deşi meciul a durat probabil ore nesfârşite, Lene, Barbie şi Românu’ nu au avut nevoie decât de 15 minute să’şi formeze o părere obiectivă asupra sportului cu balonul ţuguiat. În primul rând, e un sport pe care mintea umană n’a reuşit încă să’l descrie obiectiv; dacă fotbalul poate fi rezumat printr’o frază precum “nişte oameni dând cu piciorul într’o minge”, despre rugby se poate spune că este un soi de mişcare browniană a unor gorile incredibil de puternice care’şi dau capete’n gură şi se aruncă unii peste alţii fără vreun scop anume. Când mingea s’a umplut de sânge, a devenit mai mult decât evident că inventatorii acestui sport au uitat un lucru esenţial: regulile! Totul pare să se desfăşoare pe principiul “cine sparge mai multe nasuri câştigă”, principiu moştenit probabil de la nişte strămoşi barbari care omorau urşi din pasiune.

Advertisements

3 thoughts on “Lene, Barbie şi meciul de rugby

    1. Nici eu nu inteleg in totalitate. Mai trist e ca azi se anunta a fi rugby day, 3 meciuri unul dupa altul, dintre care ultimul Anglia-Franta! O sa fac un efort sa le studiez tehnicile :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s