Hai să ne prefacem

Într’o noapte de nesomn şi scormonind prin analele infinite ale Facebook-ului, am dat întâmplător peste un grup care’şi propunea să promoveze România aşa cum e ea. Adică, citez:

“We are incredible people, one of most tolerant and friendly nation in the world, cause we don’t care about your skin color, religion as long as you are human.”

Am încheiat citatul. Ptiu, să nu fim de deochi cât de toleranţi suntem noi cu toate naţiile, mai ales cu ungurii! Şi cum nu ne pasă nouă de culoarea pielii, în special a ţiganilor! Şi cât de puţin ne interesează pe noi orientarea sexuală, mai ales cea a gay-lor pe care i’am şi călca în picioare cu cea mai mică ocazie. Suntem nişte deosebiţi.

Advertisements

2 thoughts on “Hai să ne prefacem

 1. hei, nu-i chiar asa 🙂
  dintr-un studiu facut prin 2005 reiesea ca romanii sunt average la xenofonie si rasism.
  si average-ul lor se refera la ganduri si pareri exprimate, studiul concluzionand si ca oricat de mult este romanul tipic indignat de ceva, tot nu iese in strada sa actioneze impotriva acelui ceva.

  e un fel de pasiv agresiv…mai in stare latenta 🙂
  sunt zone in Romania multi etnice, multi religioase si multi culturale, cum ar fi Ardealul.

  oricum, imi place cum incepe “we are incredible people” 😆 genial 😆 !

 2. stiu ca stam bine la capitolul rasism si xenofobie, comparat cu alte natii, gen americanii, care ar scuipa pe oricine la ei in the Promissed Land daca nu se incadreaza in tiparul de alb heterosexual (ma refer in special la statele din sud care sunt mai conservatoare si narrow-minded de fel). dar n’am merge atat de departe incat sa neg cu desavarsire orice urma de rasism a romanilor, pentru ca e destul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s