A biscui sau a nu biscui

Într’o frumoasă dimineaţă de mai, m’am trezit eu cu un avânt de gospodină pricepută şi, cum asta se întâmplă prea rar, m’am gândit că nu e cazul să las ocazia sa’mi scape printre degetele prea leneşe de fel. Şi cum Jamie Oliver, deşi are nişte reţete fabuloase, foloseşte ingrediente mult prea obscure şi de care n’am prea auzit eu în întreaga’mi existenţă, am decis să apelez la o soluţie mai “autohtonă”, şi anume blogul lui Mazilique. Care găteşte nişte adevărate yummynessuri pe care le mai şi explică dumnezeieşte, deci m’am gândit că până şi eu aveam să le înţeleg.

Soarta a făcut că tot nu s’a lipit nimic de mine, nici când îmi arată omul ce şi cum să fac, pas cu pas, poză cu poză. Pornisem de la reţeta de biscotti, trebuia să frâmânt aluatul, să’l împart în patru suluri, să le coc, apoi să le tai felii şi să le răscoc. Deşi am avut cântar şi cană gradată în dotare, tot am greşit pe undeva pe la cantităţi, de mi’a ieşit un soi de mâzgă semi-cleioasă. M’am gândit eu că e prea moale să bag mâna în ea ca s’o frământ şi probabil că un om cu cap nici n’ar fi atins’o. Dar eu mi’am băgat toate cele 10 degete în mâzgă în speranţa oarbă că poate mă înşeală privirile şi nu e aşa moale. S’a dovedit a fi şi mai moale decât credeam, aşa că am ajuns să mânânc aluat crud de pe toate degetele ca să previn orice risipă!

Până la urmă am luat o lingură şi am umplut patru tăvi cu chocolate chip cookies din ceea ce trebuia să fie nişte biscotti crocante… Partea bunăă e că au fost delicioase, borcanul de prăjiturele s’a golit în două zile şi toată lumea a fost bucuroasă. Pentru că aşa e în viaţă: chiar dacă îţi doreşti biscotti, nu ştii niciodată de ce o să ai parte în final, te poţi alege cu o tonă de chocolate chip cookies!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s