România mică s’a mutat în Essex, Anglia

Noi, românii, avem câteva personalităţi cu care ne putem mândri fără nici o ezitare, precum Nadia, Gică Hagi şi Ilie Năstase. Pe plan cultural, vor rămâne mereu români oameni precum Constantin Brâncuşi, Emil Cioran sau Eugen Ionesco, deşi unii dintre ei s’au jurat de vreo câteva ori că sunt mai degrabă francezi. Pe acelaşi plan cultural, putem menţiona şi ilustrul nume de Cheeky Girls, care au făcut cu adevărat istorie (de O-zone nu îndrăznesc să spun nimic, sunt totuşi basarabeni la origini).

Dar am o veste minunată pentru voi. Acum ne putem mândri cu un alt produs de export la mare căutare peste hotarele patriei noastre: cocalarii şi piţipoancele. Poate că nu vă aşteptaţi, dar englezii i’au adoptat cu atâta încântare şi cu o formidabilă rigurozitate, încât ai putea să juri pe roşu că toţi cocalarii şi piţipoancele made in England sunt de fapt mioritici la origine. Asta, bineînţeles, până să deschidă gura în dulcele grai al bardului Shakespeare, care probabil că acum s’ar izbi cu volumul de Hamlet peste ochi dacă ar vedea cum a ajuns mândrul lui popor.

Cocalarii britanici îşi petrec zilele la sală, ridicând cât mai multe fiare fără a’şi dezlipi ochii de oglindă, ca nu cumva să piardă orice încordare de muşchi sau de buze, fie ea cât de mică. Iar noptea îi găseşti în clubul de fiţe unde îşi încordează în continuare muşchii pentru a’şi pune în valoare hainele luxoase şi balsamul de buze, lesne de zărit de la o poştă.

Piţipoancele au un program de “lucru” asemănător, însă la sală merg doar să’şi ţuguie buzele rooooz, căci în restul timpului nu pot lipsi de la salon, unde se bronzează la bec sau sub un spray de culoarea morcovului, îşi pun unghii false mai lungi decât propriile degete şi îşi fac tatuaje cu strasuri.

Englezii pretind cu naivitate că sus-numita rasă de cocalari şi piţipoance are ca unic habitat Essex, un comitat din estul ţării unde Marea Mânecii scaldă coastele abrubte, iar colosalul Lakeside Shopping Centre îşi aşteaptă liniştit cumpărătorii. Probabil că din prea multă dragoste, ITV, unul din principalele canale de televiziune britanice, le’a dedicat cocalarilor şi piţipoancelor un întreg reality show, cu şi despre ei în exclusivate. The only way is Essex este locul unde se pot bronza şi bârfi în voie, unde poveştile de dragoste şi ură se împletesc cu abonamentele la sală şi şuviţele la salon.

O să credeţi că m’am tâmpit de tot, dar mie îmi place serialul. În primul rând, personajele sunt atât de tute încât te prăpădeşti de râs numai când le auzi vorbind, nu lipseşte decât cuvântul “faaaatăăăă” din vocabularul lor şi m’as simţi ca acasă! Apoi, îmi place să mă uit şi să mă minunez câtă celulită au unele dintre tipe încât nici photoshop-ul n’a putut să acopere şi cât de prost pot fi machiaţi toţi deopotrivă. Şi pentru că ştiu că vă roade curiozitatea, o să vă prezint pe scurt şi câteva dintre personaje.

Mark Wright – The self proclaimed Mr. Essex

Age: 23

Status: Single

Previous relationships: Lauren Goodger

Likes: Essex (!), designer gear, Cristal, clubbing, good looking women.

Hates: Girlfriends who cheat on him.

Quote: “When you think of Essex and you think of money, good looks, tanned people and people who go out socialising who have got a good life, I can’t think of anyone who’s got a better life than me.”

Lauren Goodger – Mark’s long-suffering on/off girlfriend

//

Age: 23

Status: Single

Previous relationships: Mark Wright

Likes: White wine, champagne, vodka, spending money, holidays, being photographed.

Hates: (Depending on when you talk to her) Mark Wright, people who bad-mouth others, people who are flash.

Quote: “I had to put up with him being photographed with pretty girls and going out all the time. It constantly challenged our relationship, but I always stood by him.”

Amy Childsbeautician

Age: 20

Status: Single

Previous relationships: Kirk Norcross

Likes: Men who know how to treat her right, white wine and plastic surgery (but not all at the same time, we presume!)

Hates: Men who think they can buy her affection

Quote: “Jordan is definitely my idol, her looks, her career, her businesses, she’s fantastic”

Kirk Norcross – a cheeky chappy who runs Essex’s famous nightspot, Sugar Hut

Age: 22

Status: Single

Previous relationships: Amy Childs

Likes: Women, booze, cars and tattoos.

Hates: Champagne, hangovers, people acting rich and making others feel small, girls who lead you on.

Quote: “When I’m with someone, I’m with them 100% – until then, I’ll enjoy myself.”

Sam Faiers – a regular lad’s mag cover girl, best mates with Amy Childs

Age: 19

Status: Single

Previous relationships: Sam doesn’t kiss and tell.

Likes: Strawberry coolers, Mojitos, boys with personality (particularly if they’re footballers!).

Hates: Men who are players, catty models who think they’re better than everyone else.

Quote: “Boys come and go and if they don’t want to be out with me and my girls then he’s gone. At the end of the day it’s your friends who will always be there.”

12 thoughts on “România mică s’a mutat în Essex, Anglia

 1. ca si concept nu-i neaparat rau: romcom care “evolueaza” (impreuna cu spectatorii) spre drama, totul piperat cu evenimente din realitatea de zi cu zi … functioneza destul de bine prin alte parti si face bani. tarele apar, ca deobicei, mai tarziu … cand multi (oameni) descopera continutul ambalajului stralucitor (sau na, absenta continutului).

 2. @fleurdulys: la Jersey Shore inca n’am avut curiozitatea sa ma uit, dar nu prea am chef de americani, sincera sa fiu. Britanicii imi plac mai tare in parodii din’astea. Intr’adevar, cred ca mi’am cultivat nervii in asa masura incat aproape ca’mi place sa dau drumul la tv!

  @INTJ: ei se jura ca personajele sunt de fapt persoane reale si ca mare parte din ce se intampla in serial e pe bune, cu mici exceptii. Estetica ridicolului 🙂

  @Liana: da, nu are nici un farmec daca iti fac eu rezumate! Insa le poti vedea si pe net, exista ITV player, SKY player, BBC player 😀

 3. @Ela: Vai, oare sunt singurul om de pe planeta asta care nu se uita la South Park? 😀

  @Tomata: Stiu! Eu cunosc multi oameni trecuti bine de 30 care arata mult mai tineri decat astia!

  1. La Little Britain am incercat sa ma uit o singura data si am nimerit fix in mijlocul unei scene cam dezgustatoare (parca era o tante obeza dezbracata si nu stiu ce zicea acolo). Stiu ca nu i’am acordat prea multe sanse sa’mi placa, dar am sentimentul ca nu e chiar genul meu. Imi plac mai mult sitcom-urile gen A Bit of Fry and Laurie (cu Stephen Fry si Hugh Laurie in tineretea lor) sau The Vicar of Dibley… Tu te uiti la Little Britain? 🙂

 4. Am vazut cateva episoade pe MTV, m-am distrat copios (erau din season 2), si apoi am hotarat sa downloadez toate cele 3 serii, plus “Little Britain goes to USA” sau ceva de genul asta, nu mai retin exact titlul. Si am ramas dezamagita… pt ca repeta mereu aceleasi poante, deci daca vezi 4-5 episoade e mai mult decat suficient.
  Tipul blond, mic si gras apare si in “Alice in Wonderland”, credeam ca e popular in UK…

  1. da, Little Britain este un serial popular in Uk, nu zic nu, doar ca mie nu mi se par asa de buni cum li s’a dus faima…

   1. Understand 🙂
    Daca mai ai timp de seriale, as putea sa-ti sugerez Dexter! E preferatul meu, din toate timpurile cred 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s