Nu contează cât de lung-am… fusta?

Marea Britanie se confruntă cu un val de frig nemaiîntâlnit până acum. Aşa temperaturi sub 0 grade, vânturi puternice şi ninsoare în noiembrie nici Regina nu’şi aminteşte să mai fi văzut. Vremea, acest etern subiect de conversaţie, a devenit acum motiv de panică, şcolile se închid rând pe rând, drumurile sunt care de care mai blocate, cine ştie dacă nu cumva ne vom trezi mâine îngropaţi în troiene de zăpadă?

Despre englezii din Newcastle şi de prin părţile nordului în general s’au făcut nenumărate studii şi experimente ştiinţifice, căci se pare că ar fi o specie aparte care nu suferă nicidecum de frig. Unii au sugerat că poate ar avea pielea mai groasă şi asta le’ar ţine de cald chiar şi la temperaturi negative. Alţii se jură că trebuie să fie nişte motive de ordine genetică la mijloc, deşi nici una din ipoteze nu a fost încă demonstrată. Un singur studiu pare să fi ajuns totuşi la nişte rezultate clare: femeile din Scoţia şi nordul Angliei poartă fuste cu până la 17 cm mai scurte decât cele din sudul Angliei. Mai precis, în Edinburgh fustele măsoară 30 cm, pe când în Bournemouth, bucata aceea din Anglia cu plaje însorite şi palmieri, fustele sunt de 47 cm. Se pare că, cu cât e vremea mai aspră, cu atât femeile simt nevoia să se dezbrace mai tare. Iată şi cifrele:

SKIRT LENGTHS: HOW THEY MEASURE

 • Edinburgh 30cm
 • Preston/Glasgow 32cm
 • Liverpool 33cm
 • Newcastle/Blackpool 34cm
 • Manchester 36cm
 • Norwich 42cm
 • Reading 44cm
 • Canterbury/Southampton 46cm
 • Bournemouth 47cm

Şi cum visul meu de vreo câteva luni încoace (mai precis de când am vizitat Scoţia) este să mă mut într’o bună zi în Edinburgh, constat cu stupoare că trebuie să îmi reînnoiesc complet garderoba. Iniţial mă pregătisem sufleteşte să mă înarmez cu pulovere groase şi cizme îmblănite pentru eventualele ierni în Scoţia, însă trebuie mai întâi să’mi fac stocul de rochiţe şi fustiţe adecvate! Mai ales că, la ora actuală, cea mai scurtă fustă a mea este doar de Liverpool (33 cm), iar în medie port cam lungimea de Manchester…

Iar dacă nu mă credeţi pe cuvânt când vorbesc despre fuste scandalos de scurte la -10ºC, atunci o să vă las pe voi să vă convingeţi cu următoarele poze făcute sâmbăta trecută în Newcastle de Daily Mail (şi da, este adevărat, aşa se îmbracă fetele aici în fiecare sâmbătă, şi nu doar în Newcastle):

9 thoughts on “Nu contează cât de lung-am… fusta?

 1. prosti si proaste sunt peste tot … ultima poza e (imho) destul de sugestiva. iar daca ne gandim cati bani iasa (in timp) din asta, atunci nu ar mai trebui sa ne mire nimic.

 2. Pe langa faptul ca simt cum ma ia o raceala la burta doar cand le vad..

  parca toate seamana cu Lilly Allen :))

  Nu-ti fa griji, cred ca te iarta daca nu esti de-a locului, plus ca o sa fi mai exotica.

 3. Eu am vazut doua care seamana cu Amy si doua care seamana cu Lilly 😛 … dar nu asta e ideea, ci CE NAIBA E CU FEMEILE ASTEA, AU INNEBUNIT COMPLET, CAT SUNT DE DESPUIATE?!?!?!?!
  Ai de capul meu, si nici ciorapi lungi n-au pe ele… sa-mi trag una, nu alta!

 4. @Sasha: N’am fost la paris inca si nu vreau sa merg iarna :P. Dar din ce spui tu pariziencele suna a ladies pe langa domnisoarele englezoiace :))

  @INTJ: Nu’mi dau seama exact daca ma mira sau ma sperie situatia…

  @Mihai: Nu se intampla mare lucru de la frig, pe bune.

  @Ela: exotica in haina de blana? :))

  @Fleurdulys: Amy Winehouse, Lily Allen… sunt foarte stereotipice si umbla toate imbracate la fel in gastile lor, eu nu’mi amintesc sa fi facut asta cand eram in liceu, parca aveam ceva mai multa individualitate la varsta noastra.

  @Anda: Sa’ti mai zic ca vad in fiecare zi la scoala fetite de 5-7 ani cu jambiere si fustita cand afara mai sunt si -5 grade?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s