Cu gândul la Moş Crăciun

Cele mai frumoase amintiri legate de Sărbătorile de iarnă ale copilăriei mele sunt legate, negreşit, de Moş Crăciun. Împreună cu toţi copiii de la grădiniţă, eram entuziasmaţi să’l primim pe Moşul încă o dată la serbare şi ţopăiam ca titirezii de nerăbdare cu săptămâni întregi înainte. Când eşti copil, ce mai contează că sub barba de vată şi căciula trasă bine peste ochi se află de fapt nenea electricianul sau vreun tătic mai binevoitor, dispus să’şi rupă câteva ore din programul încărcat pentru a’şi vedea odraslele emoţionate în braţele Moşului. Iar acasă, aşteptarea din Ajun, când nerăbdarea îţi fura tot somnul şi te făcea să’ţi petreci întreaga noapte cu urechile ciulite pentru a nu’l rata cumva pe Moş strecurându’se pe fereastră, era de fiecare dată mai palpitantă decât cadourile în sine. Aproape că nici nu mai conta ce jucării sau dulciuri găseai sub brad, atâta timp cât ştiai că au fost strecurate acolo cu drag de către un bătrânel voios, care face ocolul pământului an de an în sania lui fermecată.

Chiar cred că Sărbătorile noastre de altădată şi’ar fi pierdut cu desăvârşire tot farmecul dacă ne’ar fi lipsit credinţa oarbă că Moşul chiar există. Doar l’am văzut în fiecare an la serbarea de Crăciun şi apoi i’am descoperit cadourile pitite sub brad! Şi mai cred şi că toţi copiii merită să se bucure de tradiţia asta, păgână la origini cum o fi ea şi ruptă parcă din poveşti. Moşul există pentru cei care cred în el, copii de toate vârstele şi visători eterni care au văzut cu proprii ochi basme devenind realitate.

Acest articol a fost scris pentru concursul Scrisoare de la Mos Craciun, căci vreau musai şi neapărat o scrisoare pentru nepoţica mea de 4 ani care îl aşteaptă cu nerăbdare nu doar pe Moş, dar şi pe frăţiorul mai mic pe care barza a promis să’l aducă luna viitoare. Iar marele premiu propun să se acorde prin tragere la sorţi filmată şi postată pe youtube. Şi, deşi pare puţin cam devreme să ne gândim la Crăciun (cu toate că magazinele au deja rafturile pline de daruri îmbietoare), aş vrea să dau mai departe această idee sub formă de leapşă. Şi aş vrea să’i aud povestind despre Moş Crăciun pe Tomata, Zuzu, Liviu, Bianca şi Blooo. Mulţumiri Elei pentru idee!

5 thoughts on “Cu gândul la Moş Crăciun

  1. hey 😛 thank you ca mi-ai pasat leapsa.
    craciunul e o bucurie pt mine!

    o sa o onorez cu drag, dar am nevoie de timp de gandire. noroc ca mai e timp pana la craciun 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s